Престижният шведски производител на почвообработваща техника Vaderstad се отличи с редица новости в рамките на изложението БАТА Агро, Есен 2015. Те бяха представени от официалния вносител – Тайтън Машинъри България.
 
Акцент бе поставен на новата серия култиватори Opus, които са със същата издържлива метална рама, като предшествениците си, но работната дълбочина вече достига до 40 см. Новата серия култиватори Opus бе отличена със златен медал на международното изложение SIMA.
 
Това е стърнищен култиватор, като добре познатия TopDown, но разликата е, че няма дискова секция отпред. Машината, която е представена е с работна ширина 6 метра, като на изложението Агритехника в Германия ще бъдат представени нови модели Opus, които са със ширини от 4 и 5 метра, обясни Димо Димов, продуктов мениджър Vaderstad.


 
Подходящ е за интензивна работа в полето, особено за тежки почви. Рамата на култиватора е стабилна и това позволява равномерна обработка на почвата, дори и в наклонени терени. Ролерите на култиватора са предназначени за работа в изключително влажни почви, каквато е тенденцията в България и през този есенен сезон.
 
На изложението беше представена и сеялката за слята повърхност Spirit Strip Drill, която е комбинирана за семена и торове, като внася торове на две нива. Пригодена е за прецизна сеитба, като култивиращите ѝ органи могат да извършват ефективно продълбочаване и внасяне на тор на две нива – до 30 см. дълбочина. Машината извършва с едно минаване почвообработка, подравняване и торовнасяне, уплътняване на почвата, сеитба, повторно уплътняване и подравняване.

 
На щанда на Тайтън Машинъри отново бе презентирана Vaderstad Tempo F – сеялката рекордьор! Тя е световен лидер в сеялките за редови култури и в България вече се доказа успешно както в сеитбата на царевица, така и на слънчоглед. Регистрираният рекорд в България доказа изключителната издържливост и прецизност при висока скорост, а от Тайтън Машинъри споделиха със задоволство, че интересът към нея не стихва, особено след постигнатите резултати.
 
Шведската компания Vaderstad подготвя и премиера на новите машини в портфолиото си на предстоящото световно изложение Агритехника 2015 в Германия – нови модели Opus, които са със ширини от 4 и 5 метра, както и новата навесна сеялка със сгъваема рама и с малка транспортна ширина – Tempo V.
 
От Тайтън Машинъри допълниха, че новите модели почвообработваща техника Vaderstad фермерите могат да очакват на пролетното изложение Бата АГРО през март 2016 г.
 
Повече информация за пълното портфолио почвообработваща техника Vaderstad можете да получите от Тайтън Машинъри България АД в интернет на адрес: www. titanmachinery.bg и телефон 0 700 135 04. 
 
 
 
 
© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!