Разплащателна агенция (РА) започва да прави корекции в извършените плащания по схеми и мерки за подпомагане на площ след 25 февруари 2017 г. Това стана ясно от заповед на бившия министър на земеделието и храните, във връзка с обновения специализиран слой „Площи, допустими за подпомагане” за Кампания 2016.
 
 
Не по-късно от 25 февруари РА ще получи финалния специализиран слой „Площи, допустими за подпомагане“ за Кампания 2016 г. Въз основа на него Агенцията ще започне изплащане на допълнителните субсидии на земеделските стопани, на които първоначално е изплатена по-малка сума. 
 
 
За земеделски стопани, при които се установи, че е изплатена по-голяма сума, РА ще издаде съответните актове за установяване на публични държавни вземания.
 
Земеделските стопани могат да се запознаят с обхвата на специализирания, по отношение на физическите блокове или частите от тях, в които стопанисват и са заявили за подпомагане земеделски площи по два начина – онлайн на страницата на Държавен фонд „Земеделие“ или чрез преглед в Общинските служби по земеделие.