През 2021 г. Väderstad прави следващата стъпка при високоскоростната сеялка Tempo, представяйки нов модел към продуктовото семейство на Tempo L. Изцяло новата сеялка Tempo L 32 ще бъде най-голямата сеялка Tempo до този момент.

Системата SeedEye на Vaderstad спечели златен медал

Новата сеялка Väderstad Tempo L 32 е оборудвана с 32 изсяващи секции и бункер за семена с обем от 3000 литра.

„Tempo L 32 ще бъде представена с междуредие от 375 мм или 15 инча, а Central Seed Fill ще бъде стандарт. За да постигнем по-малко разстояние между редовете, поставихме офсетно всяка втора изсяваща секция. Също така направихме реда с чистачи с по-малък ъгъл и по-тесни дълбочинни колела“, обяснява Йорген Дал, търговски продуктов мениджър за пролетни сеялки във Väderstad. 

Въпреки че Tempo L 32 е с увеличен капацитет, тя притежава изключителната прецизност, която прави семейството на сеялките Väderstad Tempo предпочитани от фермерите по цял свят. За сеитба на широка гама от култури броят на изсяващите секции може лесно да бъде променен. По този начин се увеличава още повече и възможността за приложение на сеялката.

Новатa Tempo L 32 ще бъде наличнa от юни 2021 г.

Повдигайки хидравлично половината от изсяващите секции на сеялката, те могат да бъдат заключени в повдигнато положение и сеитбата да продължи само с половината изсяващи секции. По този начин е възможно например да се сее рапица или соя с 32 реда при 375 мм разстояние между редовете, а след това да се премине към сеитба на царевица с 16 реда при междуредие от 750 мм, добавя Йорген Дал.

Комбинация със Seed Hawk в Канада

За пазара в Канада има възможност сеялката Tempo L 32 да се агрегатира към Seed Hawk 660 Air Cart, която е в състояние да побере до 23 000 литра тор. Комбинацията от Tempo L 32 и Seed Hawk 660 ще даде огромен капацитет и прецизност на сеитбата в обширните полета на канадските прерии. Има два начина, по които може да се постави торта: на 7 см в страни от сеитбената бразда или заедно със семето в една бразда, уточнява Йорген Дал.  

На всички други пазари Tempo L 32 ще е налична като версия само за полагане на семена. 

Повече информация за цялото портфолио на Тайтън Машинъри България може да откриете на: кратък номер *4040, [email protected] или titanmachinery.bg