Напредва изграждането на пункта за управление на животински отпадъци в гр. Тервел. Съоръжението се изгражда чрез общински проект по Програма за развитие на селските райони, припомнят от Общината. Целта му е да подкрепи животновъдите и преработвателите на животински продукти в региона, като им осигури необходимото обслужване за отделяните в техните производства отпадъци.
[news]
Изградена на фаза груб строеж е сградата на пункта, работи се по вертикалната планировка на терена. Сградата е с площ от 388 кв.м., а целият терен е 2 дка. Стойността на строителните работи е 509 хил. лв. без ДДС. Доставено в Тервел и готово за монтиране е оборудването на пункта – три хладилни камери, сепаратор, автомивка, множество миещи места, плотове и специфично оборудване. Стойността на оборудването е 695 хил. лв.
 
Логистиката на пункта ще се извършва от три камиона с различна товароподемност, електрокар и палетни колички. 
 
Обектът, който ще се изгражда представлява сграда, оборудвана с хладилни камери. В тях ще се съхраняват след шоково замразяване специфични животински продукти. В най-общия случай такива са отпадъци от мандри, кланици, ферми, търговски обекти за месни и млечни произведения.
 
Капацитетът на пункта е 25 000 кг. oтпадъци. 
 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!