Умъртвяването на животни в ямболското село Шарково временно е спряно, предаде БНР. 
 
 
„Ветеринарите не могат да влязат в двете останали стопанства в селото за да евтаназират животните, тъй като протестиращите не им позволяват. Стопаните твърдят, че животните са здрави и нямат положителни проби в стадата. Според изискванията обаче всички животни трябва да бъдат унищожени“, обясни съветникът на министъра д-р Янко Иванов, цитиран от радиото. 
Той посочи, че всички болни, контактни и животни, за които има опасност да са били в досег с вируса, подлежат на унищожаване, защото те в един или друг момент могат да заразят други животни. 
 
Не е ясно кога ситуацията ще се успокои. В селото остава да бъдат избити още около 300 животни, а на мястото се появиха и политици, които очевидно се опитват да „яхнат“ протеста на хората. 
 
След Воден, Крайново и Странджа, ямболското Шарково е четвъртото село, в което се евтаназират овце и кози заради положителни проби на заболяването чума, потвърдени във френска референтна лаборатория. 
Както вчера, така и днес протестиращи от различни неправителствени организации се опитват да попречат на ветеринарите да влязат в стопанските постройки.