Макар голям и шумен протеста на земеделците все още няма никакъв резултат. На няколко пъти те бяха поканени да говорят със служебния министър на земеделието и храните, както и с главния секретар на президентството, но единодушно отказаха. Протестиращите желаят пред тях да излезе някой, който да говори с тях и да им даде конкретни отговори.
 
 
Протестните действия на земеделци продължават вече 4 часа. Първо протестът се състоя пред Министерството на земеделието и храните (МЗХ), след като обаче проф. д-р Христо Бозуков отказа да слезе, те се отправиха към президентството. След като никой не им обърна внимание, освен експерта, който ги покани да говорят с главния секретар на президентството, протестът отново се премества пред МЗХ.
 
 
Събралите се фермери коментираха за Фермер.БГ, че се връщат пред МЗХ, но този път ще бъде грозно. 
 
15:08 ч.
Протестиращите земеделци вече са пред сградата на МЗХ, но този път полицаите са подготвени и ги чакат още на тротоара, като вече фермерите нямат достъп до стълбите на ведомството.
 
15:20 ч.  

Земеделците дадоха още 1 час на проф. Бозуков да излезе и да говори с тях.

 

15:35 ч.

Протестиращите уведомиха, че в петък продължават със стачните действия. До края на седмицата ще се събере УС на Обединени български животновъди. Протестът ще започне отново в 11 часа, като най-вероятно ще бъдат блокирани и важни пътни артерии.