Асоциацията на агроекологичните земеделски производители организира утре 19-и Октомври, понеделник, от 12.00ч, протест пред сградата на МЗХ. Причината за подготвеният протест е проект за изменение на Наредба 11, която касае условията за плащане на агроекологичните плащания към земеделските производители.

 

На сайта на браншовата асоцияция е публикуван текст, според който на утрешния протест в София се очакват около 3000 души. " Ние искаме да помогнем на министър Десислава Танева и призоваваме министър-председателя Бойко Борисов да чуе истината за действията на Васил Грудев, и да се освободи от псевдо експерта, който ще бъде единствения отговорен за спирането на цялата ПРСР. Призоваваме ги да не допуснат името на България да бъде опетнено и българското земеделие да стане заложник." се казва в публикация на официалния сайт на асоциацията. 

 

Асоциация на агроекологичните земеделски производители (ААЗП) е юридическо лице с нестопанска цел, регистрирано през месец февруари 2014 г. Председател на Асоциацията е Александър Атанасов, който е работил като експерт в Министерството на земеделието и храните (МЗХ) над 10 години. 

 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!