Земеделски земи са наводнени в района на Мизия след обилните дъждове през последното денонощие, а в града е обявено частично бедствено положение.
 
 
Наводнен е и пътният участък Мизия, поради което е спряно движението на камиони по пътя Враца – Оряхово. Те изчакват на място, съобщи БНР. След обилния дъжд са разрушени улици около централния площад в Мизия. Пороят е отнесъл в реката един автомобил. Наводнени са мазета, приземни етажи и дворове. По пътя към Оряхово има свлечена скална маса.
 
122 сигнала са получени в пожарната за щети, нанесени от силните дъждове в страната, съобщи комисар Тошко Бързилов. Сложна е ситуация в област Плевен, особено в село Садовец, община Долни Дъбник, и село Ракита, община Червен бряг. 
 
„Там е създадено тежко критично състояние на малък язовир над село Ракита, който имаше проблеми със стената. Към настоящия момент благодарение на взетите превантивни мерки е спаднало нивото с около 10 сантиметра", обясни комисар Бързилов.
 
За днес жълт код за валежи е обявен за осем района на страната. Предупреждението е в сила за областите Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Стара Загора, Сливен, Търговище и Русе. Очакваните валежи са до 30 литра на квадратен метър.