Прокуратурата разпитва днес бившият министър на земеделието и храните Мирослав Найденов по делото, водено срещу Цветан Иванов, Камен Костов, Сергей Кацаров и Радко Димитров за престъпления по чл.387, чл.311 и чл.287а от НК.

Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Във връзка с обстоятелствата, изнесени от г-н Мирослав Найденов (бивш министър на земеделието и храните) в предаването „Тази сутрин“ на БТВ на 25.04.2013 г., прокуратурата го призова за разпит по делото, се посочва в съобщението.
Г-н Мирослав Найденов ще бъде разпитан като свидетел по досъдебното производство в рамките на днешния ден.

В телевизионен ефир Найденов сподели, че Министерството на вътрешните работи по времето на управлението на кабинета „Борисов" масово е подслушвало незаконно не само опозицията и бизнеса, но и самите членове на правителството. Целият Министерски съвет е бил слушан със знанието и разпореждането на Цветан Цветанов, призна Найденов.

Мирослав Найденов призова Цветан Цветанов да се оттегли от политиката.
 

13:45 часа

Днес, 25.04.2013 г., Мирослав Найденов (бивш министър на земеделието и храните), беше разпитан като свидетел по наказателното производство водено срещу Цветан Иванов, Камен Костов, Сергей Кацаров и Радко Димитров, за престъпления по чл. 387, чл. 311 и чл. 287а НК., съобщиха от Прокуратурата.


По настояване на Мирослав Найденов, от днес ще му бъде назначена лична физическа охрана. Съгласно желанието на свидетеля Найденов са взети мерки за неговата защита – лична физическа охрана. Постановлението за защита е изпратено за изпълнение на главния секретар на МВР, г-н Калин Георгиев, се посочва в съобщението на Прокуратурата.

15:00 часа

Президентът Росен Плевнелиев
заяви пред журналисти, цитиран от Фокус, че е работа на прокуратурата да разбере дали има доказателства за подслушванията. На въпрос трябва ли Цветан Цветанов да подаде оставка от всички постове, които заема, държавният глава заяви: „Не може да очаквате от един президент да дава оценки за работата на един или друг политически лидер. Работа на прокуратурата е да разбере дали има доказателства за подслушванията”.

Цветанов Цветанов отказва да коментира твърденията на Найденов. В Златогра Цветанов каза пред "Фокус": "Докато бях министър винаги съм се ръководил само от върховенството на закона". „Това е част от кампанията на БСП. След посещението ми вчера в Кърджали и радушният начин, по който бях посрещнат в цялата област, вече са доста поизнервени и от ДПС“, подчерта Цветанов. Заместник – председателят на ПП ГЕРБ бе категоричен, че от 2006 г., когато е започнало изграждането на партията, всичко, което е правил, го е съгласувал с лидера и се ръководил от върховенството на закона. За мен е важно да се срещам с хората и да изслушаме исканията им. Изявленията на Найденов са лични, в духа на кампанията, която водят някои политически партии. Моментът не е подбран случайно. Анонимният сигнал беше подаден точно в началото на предизборната кампания“, посочи Цветан Цветанов


Няма да искам оставката на Цветан Цветанов, заяви в Златоград лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от Дарик. Борисов подчерта, че Цветанов е моторът на партията и е изключително важен за всички. „Моля се всички, които толкова настоятелно искат да отстранят Цветан Цветанов, да се стегнат и аз съм убеден, че всичко ще излезе наяве. Ние заставаме зад главния прокурор Сотир Цацаров, защото аз му вярвам", каза Бойко Борисов. „Най-малко Миро може да се оплаква от Цветан Цветанов. Той винаги е имал неговата подкрепа. Миро да излезе и да се закълне, че при мен е идвал с тази информация, че Цветанов ме е подслушвал мен, както и останалите министри от кабинета ми", посочи Борисов.

ВИДЕО: Мирослав Найденов за подслушванията, Сутрешен блок на bTV, 25.04.2013




 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!