Производството на месо ще се удвои до 2050 г.
Как влияе животновъдството на околната среда
Според експерти повишението на жизненото равнище в редица страни, производството на говеждо и други видове меса ще се удвои до 2050 г. в сравнение с количеството, произвеждано през 1999 г. или от 229 млн. т. до 465 млн. годишно.
Но нарастването на световното производство на говеждо и други видове меса е станало един от основните фактори за увеличението на изхвърляните в атмосферата парникови газове.
Животновъдството, даващо вторичен продукт, е отговорно за изхвърлянето на 18% повече емисии на въглероден диоксид, отколкото транспорта. Това показват данни на ООН и на няколко други неправителствени организации, съобщиха от електронното издание Globaldaily.
В момента 30% от земята на планетата се използва за животновъдство, а за отглеждане на фураж – 33% от обработваемите площи. Разширяването на пасищата е станало основен фактор за унищожението на горите, които по тази причина поглъщат по-малки количества въглероден диоксид.
ПРЕДИ 2 часа
Сагата с млечните проби за самоконтрол продължава
Стопани настояват за компромис и за тях, подобно на неактивните фермери, за да получат обвързана подкрепа за млякото
24.04.2024
Птицевъди: Украински и полски яйца конкурират българските за Великден
България и Унгария са най-засегнати от новата вълна на птичи грип в момента, коментират от бранша
22.04.2024
Мнение: Ниската цена обезсмисля отглеждането на ярета за месо
Пазарът на едро е замрял преди 20 години, търговията на дребно едвам крета
22.04.2024
Върнаха на стопанин откраднати агнета и овце
Повече от месец и половина животните са гледани на близо 60 км от кошарата
3 КОМЕНТАРА
24.10.2017
24.10.2017
24.10.2017