Производството на месо ще се удвои до 2050 г.
Как влияе животновъдството на околната среда
Според експерти повишението на жизненото равнище в редица страни, производството на говеждо и други видове меса ще се удвои до 2050 г. в сравнение с количеството, произвеждано през 1999 г. или от 229 млн. т. до 465 млн. годишно.
Но нарастването на световното производство на говеждо и други видове меса е станало един от основните фактори за увеличението на изхвърляните в атмосферата парникови газове.
Животновъдството, даващо вторичен продукт, е отговорно за изхвърлянето на 18% повече емисии на въглероден диоксид, отколкото транспорта. Това показват данни на ООН и на няколко други неправителствени организации, съобщиха от електронното издание Globaldaily.
В момента 30% от земята на планетата се използва за животновъдство, а за отглеждане на фураж – 33% от обработваемите площи. Разширяването на пасищата е станало основен фактор за унищожението на горите, които по тази причина поглъщат по-малки количества въглероден диоксид.
ПРЕДИ 8 часа
Обявиха ново огнище на птичи грип във ферма с над 86 хил. кокошки-носачки
Птиците ще бъдат умъртвени
ПРЕДИ 13 часа
Крави са заразени с птичи грип
Безпрецедентната ситуация е засечена в щатите Тексас и Канзас в САЩ
27.03.2024
Местните животновъди получават приоритет при разпределението на пасища и земя до 300 дка
Комисията по земеделието, храните и горите прие промените Закона за собствеността и ползването на земеделските земи на второ четене
26.03.2024
Как селекцията на животни може да реши проблемите на фермерите?
Учени обещават по-добра продуктивност и по-качествено мляко с въвеждането на нови модели на контрол при селекцията на говеда
3 КОМЕНТАРА
24.10.2017
24.10.2017
24.10.2017