Производителите на плодове и зеленчуци подкрепят по-нисък таван на подпомагането по мярка 4.1 Инвестиции в земеделските стопанства от ПРСР.
[news]
След работно заседание в МЗХ овощари, градинари, малинопроизводителии оранжерийни производители излязоха с общо решение за промяна във финансовите параметри на мярата – а именно максималният размер да бъде намален на 1 000 000 евро, но без да се променя интензитета на проектите. Това съобщи за Фермер.БГ Божидар Петков, председател на Асоциацията на малинопроизводителите. 
 
Ако интензитетът на проектите се намали на 40 % или по малко, както се предлага, то тогава по-малките земеделски стопани има вероятност да загубят още 20% от това, че не са регистрирани по ДДС, коментира Петков. 
 
По време на работното заседание от Съюза оранжерийните производители са настояли да се запази настоящия таван от 1 500 000 евро на проект, но предложението не е било прието, посочи още Божидар Петков.
 
Какви промени още предлагат производителите на плодове и зеленчуци относно прилагането на инвестиционната мярка по ПРСР, очаквайте по-късно във Фермер.БГ. 
 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!