Тютюневият сектор изпитва остра нужда от спешно провеждане на консултативен съвет по тютюна към МЗХ. Това пише в писмо, адресирано до служебния министър на земеделието и храните проф. д-р Христо Бозуков, изпратено днес от Национална асоциация на тютюнопроизводителите (НАТ-2010), съобщиха за Фермер.БГ.
 
 
Желанието на тютюнопроизводителите е да се свика консултативен съвет заради множеството проблеми, съпътстващи изкупната кампания на тютюна от реколта 2016, в работната седмица 13 февруари – 17 февруари 2017 г. 
 
Част от проблемите, които се посочват в писмото са неизкупените количества и неизплатената в срок суровина. Необходимо е още и обсъждане на промените в законовата уредба в Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия (ЗТТСТИ), както и новите наредби, регистри, срокове и санкции. Желанието на тютюнопроизводителите е дневният ред на консултативния съвет да включва още и разглеждане на преходната национална помощ за тютюна от кампания 2016 и предстоящата 2017 стопанска година.