В събота следобед превалявания ще има в централните и в източните райони. Минималните температури ще бъдат от плюс 12 до 7 градуса, а по Черноморието 10-11 градуса.

Над страната ще има значителна облачност. Преди обед ще има разкъсана облачност над запрадните райони, а следбед ще превалява в южните и в югоизточните райони на страната. Късно следобед валежите постепенно ще спират. Облаците от западна изток ще намаляват. 

Вятърът ще бъде слаб от североизток със скорост до 20 км/час. По високите части на планините ще духат свежи ветрове от североизток със скорост до 40 км/час.

Максимални температури оот 19 до 25 градуса, а по Черноморието - 19-21 градуса.

В неделя се очакват краткотрайни валежи и гръмотевицr в южната половна от страната. Минималните температури ще бъдат от плюс 11 до 6 градуса, а по Черноморието 12-13 градуса.

Преди обед ще има разкъсана облачност, по-значителна над източните райони. Следбед в Южна България облаците ще се увеличат и ще превалява и прегърмява. На юг от Благоевград има условия за слаби градушки. През нощта валежите ще спират и облаците ще намяват.

Вятърът ще бъде слаб от изток със скорост до 20 км/час. По високите части на планините ще духат умерени ветрове от североизток със скорост 30 км/час.

Максимални температури от 17 до 23 градуса, а по Черноморието 16-17 градуса.

Времето през следващите дни

В понеделник от север ще се спусне по-хладен и влажен въздух. Ще преваява по-съществено в северните райони, а във вторник в западната половина от страната ще захладнее.

В сряда ще вали в източните и в западните райони, като постепенно валежите ще спират. В четвъртък ще има повече слънчеви часове и ще се затопли бързо, дневните температури ще достигат 20-25 градуса.

От петък започва нов период с повече валежи над страната. Интензивни ще бъдат в южните райони през нощта в събота срещу неделя и в неделя през деня.

Условия за градушки

- В събота – няма условия за градушки;


- В неделя – южно от Благоевград, около Пазарджик– грамотевични бури с условия за слаби градушки;


- В понеделник – южно от Благоевград, около Сандански, между Пловдив и Стара Загора – грамотевични бури с условия за градушки. А също така и южно от Благоевград, около Сатовча - грамотевични бури  с условия за слаби градушки.

Количества валежи  

В събота – в централните и в източните райони от 1 до 5 л/м2

В неделя – в Тракия от 2 до 7 л/м2

В понеделник – в района на Сандански до 25 л/м2


Усилвания и пулсове на вятъра 

   
- В събота – на север от Варна  до 30 км/ч


- В неделя – по Черноморието до 20 км/ч


- В понеделник – в района на Русе и южно от Ямбол  до 20 км/ч



Мъгли за следващите 72 часа

В понеделник следобед с усилване на валежите в югозападните райони, в района на Блъагоевград, ще се появят мъгли.

Прогнозата е изготвена по поръчка на Агри.БГ.