През новата седмица се очакват интензивни валежи и гръмотевични бури в Западна и в Южна България. Във вторник прогнозата за времето е за силни южни ветрове в планините, както и за валежи с гръмотевици в  югозападните и югоизточни части от страната.

Минималните  температури ще бъдат от плюс 15 до 9 градуса, а по Черноморието 12-13 градуса. Времето ще бъде динамично, със значителна облачност и ветровито по планините.

С отслабване на вятъра във височина, късно следобед и през нощта, ще превали в западните и южните райони. Очакват се по-интензивни валежи и прегърмявания в Югозападна България.
 
Вятърът ще бъде доумерен от югоизток със скорости до 25 км/час. По високите части на планините ще духат       силни ветрове от юг, със затопляне по северните склонове със скорости до 65 км/час.

Максималните температури ще бъдат от 17 до 23 градуса на север от планините във Велико Търново и Русе до 27-28 градуса, а по Черноморието 17-19 градуса.

Гръмотевични бури и условия за слаби градушки
 

Не се очакват. Единствено в района западно от  Благоевград и Кюстендил се прогнозират слаби гръмотевични бури, с условия за градушки.
  
Количества валежи  

В западните райони до 5-7 л/м2, а на запад от Монтана до 30 л/м2
    
Усилвания и пулсове на вятъра 

  
В района северно от Шумен и северно от Велико Търново до 30 км/ч
    

Мъгли за следващите 72 часа не се прогнозират. 

 

Прогнозата е изготвена по поръчка на Агри.БГ.