В следобедните часове на 13 май се очакват валежи, докато в неделя - краткотрайни дъждове в планините. Минималните температури ще бъдат от плюс 11 до плюс 6 градуса, а по черноморското ни крайбрежие - между 8 и 9 градуса.

В събота над страната ще премине облачна вълна. Повече облаци ще има над северната половина от страната, а в южните райони ще се прояви в порето на вятъра.

Следобед над западните райони облаците ще се увеличават и главно в планинските райони ще превали, а в Северозападна Българияи прегърми.  

Вятърът ще бъде слаб от югоизток със скорости до 25 км/час. По високите части на планините ще духат свежи  ветрове от северозапад със скорости до 40 км/час.

Максималните температури ще бъдат от 17 до 11 градуса; в района на Сандански до 22 градуса, а по Черноморието 18 - 19 градуса.

В неделя, 14 май, се очакват краткотрайни валежи и гръмотевице в южната половна от страната. Минималните температури ще бъдат от плюс 11  до 6 градуса, а по Черноморието 12-13 градуса.

Преди обед ще има разкъсана облачност до значителна над източните райони. Следбед в Южна България облаците ще се увеличат и ще превалява и прегърмява. На юг от Благоевград има условия за слаби градушки. През нощта валежите ще спират и облаците ще намяват. Вятърът ще бъде слаб от изток със скорости до 20 км/час. По високите части на планините ще духат умерени ветрове от   североизток със скорости до 30 км/час.

Максималните температури ще бъдат от 17 до 23 градуса, а по Черноморието 16-17 градуса.

В понеделник, 15 май, временно ще захладнее и ще се задържи дъждовно. Във вторник валежите в западните райони ще бъдат придружени от гръмотевични бури.

В сряда и в четвъртък от запад на изток ще преминават бързо облачни вълни. Следобед ще вали и гърми в северните и в източните райони, с условия за силни гръмотевични бури с градушки в Центрана Дунавска равнина и в Добруджа.  


Гръмотевични бури и условия за слаби градушки

Няма - в района западно от Благоевград и Кюстендил се очакват слаби гръмотевични бури, няма условия за градушки.
      
  
Количества валежи  

 
В западните райони, на запад от София, до  10-15 л/м2
    
Усилвания и пулсове на вятъра 

В района на Видин до 20 км/ч
    

Мъгли за следващите 72 часа

Не се прогнозират мъгли.

 

Прогнозата е изготвена по поръчка на Агри.БГ.