Универсал НВГ проведе традиционната си полева демонстрация на агротехника, за да запознае земеделците с новостите в портфолиото си. 

Dammann - пионерът при пръскачките

Пред професионалните фермери беше представена самоходна пръскачка Dammann на едноименната немска семейна компания. Специализирана изцяло с производството на пръскачки, тя е пионер в сферата за европейския пазар:                                                                                                   

„Dammann са първата фирма, която е въвела дистанционния контрол на щангата; първата фирма, въвела въздушното регулиране на дюзите и работата с варио селект дюзи; също първата самоходна пръскачка за европейския пазар е тяхно дело“, посочи Венцислав Георгиев, Мениджър Продажби в Универсал НВГ.

Основен акцент за българския пазар е поставен на самоходния модел 2400H S5 Highlander. 

Франк Шок, Търговски представител Dammann: Моделът 2400 Highlander се характеризира с хидравлично повдигане на рамата и клирънсът може да бъде от 1,10 м до 1,90 м, което позволява пръскане и в редови култури в по-напреднали фази. Ние правим самоходни пръскачки в резервоар до 12000 л и щанги до 42 метра, които в същото време имат толкова голям просвет.


Друга съществена характеристика е Hill Control опцията, която позволява шасито винаги да работи хоризонтално чрез хидравлично нивелиране на предния и задния мост и в страничен наклон. Така пръскачката работи стабилно, а дистанционният контрол е максимално улеснен. Щангата много добре копира терена.

Dammann произвеждат разнообразни модели пръскачки с 3 модификации при самоходните и 4 при прикачните машини. 
 

Директна сеитба с Gigante Pressure на Mascio Gaspardo


Все повече фермери напоследък обръщат поглед към директните сеитби и именно това е причината от Универсал НВГ да включват в полевата си демонстрация най-новия модел сеялка за директна сеитба Gigante Pressure на Mascio Gaspardo, която ся рапица. Моделът беше представен за първи път в България. 

“Натискът на всяка една от секциите е до 200 кг, което позволява работа дори в по-сухи и твърди терени, където няма никаква предварителна обработка”, обасни Венцислав Георгиев, Мениджър Продажби. 

Като официaлен представител на марката Mascio Gaspardo за България, Универсал НВГ предлага пълната гама сеялки, култиватори, плугове и продълбочители на италианския производител. 

Освен полевата демонстрация, в базата на Универсал НВГ земеделците видяха още от новостите в портфолиото на компанията.
 

Шахматна сеитба с Lemken Azurit 9
 

Беше представена сеялка за пролетници Lemken Azurit 9 Delta Row, при която семената се засяват под формата на триъгълник, в шахматна сеитба. Шахматното изсяване предоставя на растенията 70% повече площ, а жътвата се извършва с всеки конвенционален хедер. 


Разнообразие от телескопични товарачи Faresin
 

Италианските телескопични товарачи Faresin също бяха представени на вниманието на фермерите с няколко налични модела - по-малки с 6 м. стрела и 2,6 тона товароподемност до по-големи - със 7 м.стрела и 4,5 тона товароподемност. Компанията Faresin е изцяло специализирана в производството на товарачи и миксери за селското стопанство.


Скандинавски култиватори Potila
 

Земеделците видяха и финландските предсеитбени култиватори Potila с 8 реда работни органи. Те са с типичните за Скандинавия S образни работни органи и се характеризират с много на брой редове. Същевременно са разположени така, че масата да преминава свободно без да набира растителни остатъци и да се осигури максимално разрохкване на почвата.

Пълна информация за машините в портфолиото на Универсал-НВГ ООД можете да научите на сайта на компанията www.universal-nvg.bg.