Бившият шеф на Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) проф. Христо Даскалов е номинацията на "Продължаваме промяната - Демократична България" за министър на земеделието. В момента той е народен представител от коалицията. 

Гласувайте: Планирате ли инвестиции в стопанството си през тази година?

Това гласи неофициална информация на dnevnik.bg.

Представянето на проектокабинет от втората политическа сила - "Продължаваме промяната - Демократична България" става, след като коалицията получи за това предложение от лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

Предстои връчването на мандат за създаване на правителство от първата политическа сила - ГЕРБ, като едновременно с това продължават и разговорите за съставяне на коалиционен кабинет.

Сложните преговори целят съставянето на стабилно редовно правителство, но разнопосочните интереси на първите политически сили засега забавят този процес. 

Даскалов ръководи хранителната агенция при последното редовно правителство, управлявано от Кирил Петков. 

Името на проф. Даскалов нашумя още при представянето на управленските намерения на ПП „Продължаваме промяната“ в столичен мол, когато стана ясно, че е от авторите на реформите в аграрната политика на партията. Той е един от основателите на „Продължаваме промяната“. 

Проф. Даскалов има професионален стаж като учен, експерт и специалист в областта на безопасността и контрола на храните. 
Заедно със зам.-министър Иван Христанов фокусираха вниманието на обществото върху проблемите при държавния контрол на границата с Турция. 

Проф. Христо Даскалов беше уволнен от поста изпълнителен директор на БАБХ след като беше избран за депутат. 

За премиер е номиниран акад. Николай Денков. В кабинета "Петков" той беше министър на образованието.