Значителна част от производството на зърнопроизводителите, трябва да остане за преработка в България, за да говорим за добавена стойност и осигуряване на работни места. Това каза пред Фермер.БГ народният представител проф. Иван Станков. 
 
[news]
Според проф. Станков зърнопроизводството и производството на маслодайни култури трябва да се ангажират с отглеждането и на животни. „В европейските страни практиката на чисто производство е много рядко срещана и то най-вече по отношение на трайните насаждения. Там най-добре се развиват смесените стопанства и животновъдството винаги съпътства растениевъдството“, посочи той. 
 
Дори в някои случаи животновъдството да е губещо, защото в повечето случаи, ако не се субсидира, то е губещо, то осигурява оборотните средства. Това е нещото, което трябва да се разбере в тази държава, коментира проф. Станков.
 
Ако големите зърнопроизводители искат държавата да ги подпомага и да получават нормални субсидии и в бъдеще, те трябва също да подпомогнат процеса. Трябва да ги убедим в това!, посочи проф. Станков. Това ще бъде много целенасочена работа и при реализиране на приоритета за обвързаната подкрепа с производството, вече ще могат да се осигурят директни плащания в животновъдството. Тогава, вярвам, и интересът към него ще бъде по-голям, посочи народният представител.
 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!