С наближаването на датата 6 август – денят, в който президентът Росен Плевнелиев ще обяви състава на Служебния кабинет, нарастват и спекулациите около имената на хората, които ще заемат министерските кресла до съставянето на ново правителство след изборите през октомври.

В последните дни в публичното пространство за поста на Земеделски министър в Служебния кабинет отново се спрегна името на проф. Иван Станков – Ректор на Тракийския университет в Стара Загора.

На въпрос на Фермер.БГ получавал ли е предожение от президента да поеме отново земеделското министерство в рамките на Служебния кабинет, проф. Станков заяви: „Не, не съм получавал предложение и вероятно няма да получа.“

„Не знам дали бих приел. Трудно ми е да кажа, дали бих приел, ако получа такова предложение“, каза още проф. Станков.

Фермер.БГ припомня, че ректорът на Тракийския университет в Стара Загора проф. Иван Станков бе назначен на 13 март 2013 г. за служебен министър на земеделието и храните в 88-то правителство на Република България. Той заемаше поста до 29 май същата година.Очаквайте блиц интервю с проф. Иван Станков по-късно във Фермер.БГ!
 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!