Две имена се завъртяха в пространството като евентуален служебен министър на земеделието. 

Очаква се на 11 май - вторник - президентът Румен Радев да издаде указ за назначаването на служебно правителство и с това да даде ход на подготовката за нови парламентарни избори, които да се проведат на 11 юли. 

Спряганите имена за служебен агроминистър, които достигнаха до екипа на Агри.БГ са две.

Първият е бившият зам.-министър Цветан Димитров, който беше отстранен от поста си като заместник на Румен Порожанов. Това стана на 18 юли 2018-а г. след протести пред сградата на Министерския съвет. 

Димитров е известен с дълголетната си кариера в земеделската администрация. Отстраняването му от пост беше в разгара на драматичните събития, свързани с чумата по дребните преживни животни през лятото на 2018-а г.

Второто спрягано име навява дежа вю. 
Става въпрос за вече заемалият този пост проф. Христо Бозуков, който прие задачата да стопанисва аграрното ведомство след оставка на кабинета Борисов 2. 

Тогава той пое поста на служебен земеделски министър от досегашния аграрен министър Десислава Танева и ако събитията се повторят, тя ще трябва отново да му предаде аграрната администрация. 

По неофициална информация, от двамата кандидати, проф. Бозуков е сочен за по-сигурен към момента. 

Агри.БГ научи и за вероятно назначаване на още едно познато лице на сектора - консултантът Емил Дърев

Той се спряга като евентуален съветник на служебния министър. Преди да се заеме с консултантски услуги, той бе зам.-изпълнителен директор на Държавен фонд “Земеделие”.