Над 2000 проекта по мярка 112 Създаване на стопанства на млади фермери (Млад фермер) по ПРСР 2007-2013 са подадени до момента. Това съобщи на пресконференция в Министерството на земеделието и храните зам.-министър Явор Гечев, предаде репортер на Фермер.БГ.

Ние обещахме, че ще отворим сега мярката най-вече заради младите фермери, които навършват 40 години и догодина ще изгубят правото си да кандидатстват , подчерта Гечев и отново призова тези, които имат време като години, да не подават проекти сега, защото поетият ангажимент през 2014 г. Програмата да бъде отворена отново, остава, беше категоричен Гечев.

Ресурсът по мярка Млад фермер е ограничен, припомни Явор Гечев. Успяхме да заделим 10 млн. евро от държавния бюджет и повече от това няма от къде да намерим, посочи той.

Приемът на проекти по мярка Млад фермер ще продължи до 20 декември (петък). Ранкингът на приетите до 20 декември проекти ще бъде извършен в рамките на месец януари 2014 г. , след което Комисията по одобрение на проектите ще вземе решение кои от тях ще бъдат одобрени.
 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!