Министерството на земеделието и храните (МЗХ) вече е изпратило неофициално коригирания вариант на Програмата за развитие на селските райони в Европейската комисия.
[news]
Очаква се до края на месеца Програмата да бъде официално гласувана и от Министерския съвет и официално ще замине за Брюксел. Това каза в интервю за вестник Преса министърът на земеделието и храните Десислава Танева. 
 
„Освен че бяхме предпоследната страна, подала своята програма, ние получихме и най-много забележки по първия вариант - общо 426. Вече сме готови с всички отговори и корекции. Програмата неофициално е изпратена в ЕК“, обясни земеделският министър.
 
Според Танева се очаква през февруари-март да пристигне писмо, с което неофициално ще получим положително становище за направените промени. Официалното одобрение на програмата обаче не може да бъде преди края на първото шестмесечие. 
 
Земеделският министър отново пое ангажимент, че при условие че получим неофициално одобрение, ние сме се разбрали с Еврокомисията и на риск на националния бюджет МЗХ ще отвори мерките за инвестиции в земеделски стопанстваи млад фермери. 
 
В края на март ще започнем да приемаме проекти за инвестиции в земеделски стопанства и на млади фермери, посочи министър Танева. 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!