Неустойчивото време продължава в цялата страна. В почти всички региони все още не е приключило обследването на засегнатите от падналите досега проливни дъждове и градушки земеделски масиви. Към края на тази седмица се очаква да е ясно колко площи са засегнати от градушката, която падна в някои райони на област Монтана през миналата седмица.

 

От Областна дирекция “Земеделие” - Монтана съобщават, че са сформирани комисии, които от днес ще започнат обследване на площите. Ще бъдат обследвани всички землищата, за които земеделските производители са подали заявления в дирекцията. От Областна дирекция – Търговище информират, че до момента комисиите са констатирали напълно пропаднали 1 122 дка с пшеница и 429 дка със слънчоглед в област Търговище.

 

От падналите градушки са унищожени 54 дка с ягоди, 14 дка с пипер, 9 дка с домати, 4 дка с краставици и 8 дка с ябълки. От наводнения напълно са унищожени 25 дка с ягоди, малки площи с дини и фасул. В Областната дирекция „Земеделие” - Търговище досега са подадени над 30 заявления за пропаднали площи.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!