Параходство „Българско речно плаване“ (БРП) – Русе е концесионер на две от големите пристанища по река Дунав – Лом и Видин-Север. Немалка част от износа на зърно се осъществява именно през тези пристанища.

 

„Работим нормално и не само кампанийно – пристанищата за в готовност през цялата година и поемаме всички товари, които се насочат към нас“, заяви за Фермер.БГ Драгомир Кочанов, изпълнителен директор на параходство „Българско речно плаване“ (БРП) – Русе. Към момента пристанищата, на които БРП е концесионер, са в готовност да поемат транспортирането на зърното от новата реколта.

 

„Работата на пристанище Лом е интензивна. Всичко на пристанището е натоварено, всички корабни места са заети“, допълни Кочанов. Той уточни, че обобщение на информацията за количествата товари се прави в края на годината. Концесионерът се отчита на Министерството на транспорта.

 

Обобщената информация показва, че от месец юли до месец декември 2013 г. на пристанище Лом (концесията на пристанище Лом е дадена в средата на 2013 г.) са обработени 300 000 тона. На пристанище Видин-Север са обработени 50 000 тона.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!