Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) приключи оценката за административно съответствие и допустимост на 1146 проекта, подадени от кандидатите чрез ИСУН по Процедура чрез подбор № BG06RDNP001-6.001 по подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ от мярка 6 „Развитие на стопанства и предприятия“ от Програма за развитие на селските райони за периода (ПРСР) 2014-2020 г., съобщиха от пресофиса на фонда. 
 
 
По процедурата се подпомагат проекти, които улесняват процеса на създаването на жизнеспособни и устойчиви земеделски стопанства или поемането от млади хора на вече съществуващи стопанства.
 
На интернет страницата на фонд „Земеделие“ е публикуван списък с проектите, които не преминават на последващ етап – техническа и финансова оценка. Списъкът обхваща проектните предложения, подадени по процедура с № BG06RDNP001-6.001.
 
 ДФЗ - РА ще изпрати предложенията за отказ на кандидатите и чрез ИСУН. В едноседмичен срок след получаването им, кандидатите могат да подадат възраженията си пред изпълнителния директор на фонда.
 
След приключване на процедурата по обжалване, допустимите кандидати ще бъдат поканени за подписване на договори.