Варненските местни инициативни групи продължават работа и готвят прием на проектни предложения по няколко мерки от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г. 

Очаква се приемът им да започне в началото на април, съобщиха от Областния информационен център-Варна.

Министерството: Вижте най-важното за новите приеми по ПРСР

Местна инициативна група (МИГ) „Долни чифлик и Бяла“ ще обяви прием по подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“. Целта е да се подпомогне земеделието на територията МИГ „Долни чифлик и Бяла“ и да се насърчи въвеждането на нови технологии в производството. Бюджетът по мярката е 488 950 лв.

По същата мярка прием ще обяви и МИГ „Девня – Аксаково“. Общият бюджет на процедурата е 203 076 лв. По нея ще се финансират дейности, свързани с внедряване на нови продукти, процеси и технологии, насърчаване на сътрудничеството с производителите и преработвателите на земеделски продукти, опазване на околната среда, подобряване условията на труд и други.

Допустимите кандидати са земеделски стопани на територията на местната инициативна група, както и признати групи и организации на производители на земеделски продукти.

НАЙ-ВАЖНИТЕ НОВИНИ ОТ МЕСЕЦА

За тези, които се занимават и с преработка, МИГ „Долни чифлик и Бяла“ ще обяви прием по подмярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“. Целта й е подобряване на дейността, икономическата ефективност и конкурентоспособността на предприятията от хранително-преработвателната промишленост на територията на местната инициативна група. 

Общият финансов ресурс по процедурата е 195 580 лв. Допустими кандидати са земеделски стопани от общините Долни чифлик и Бяла.

Подаването на проектни предложения става изцяло по електронен път чрез информационната система ИСУН 2020, добавиха от Областния информационен център-Варна.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Започнаха пръсканията срещу плевели в Северна България

Преди Великден: Застрашено ли е българското агнешко?

Ферма с директни доставки: Трудно е, но ще се справим!