По покана на кмета на Париж Ан Идалго през 2017 г. във френската столица отварят врати различни градски ферми. Една от тях се намира в неизползваем паркинг в сърцето на 18-ти район. В нея се отглеждат гъби, съобщава France Bleu.
Пастирката Михаела е на 21 години и не отстъпва по нищо на колегите си
La Caverne е най-голямата органична градска ферма в Париж. В нея се произвеждат по 1 тон гъби на седмица. Мястото е защитено от шума в града. Работата започва от ранни зори.
Започваме да прибираме реколтата в 7 сутринта, подготвяме поръчките и ги доставяме до ресторанти и хранителни магазини, споделя един от основателите на това невероятно място Жан-Ноел Герц.
Жан-Ноел е инженер по образование. Затова той използва своите познания за изграждането на отоплението, вентилацията и климатизацията на подземната ферма. Зад гърба си има друг успешен проект, реализиран в стар бункер в Страсбург.
La Caverne наподобява библиотека с рафтове и редове от гъби стриди и шийтаке. Пространството, което се шири на около 10 000 кв. метра, е изпълнено с рафтове, върху които има блокове със слага, които се инкубират и осеменяват с гъби, които ще създадат мрежа от мицел, тялото на гъбата.
Продукцията от La Caverne се радва на постоянно търсене от ресторанти, ориентирани към вегетарианска, веганската, традиционната френска или азиатска кухня.
Вижте още:
Как се отглеждат гъби с изкуствен интелект
Компостните чайове - същност и приложения
0 КОМЕНТАРА