Президентът и изпълнителен директор на ARGO Group (Landini и McCormick ) Валерио Мора, е номиниран за наградата "Рицар на труда" (Орден за заслуги) и ще получи това най-високо отличие в двореца „Куиринале“, на специална церемония през октомври. Това съобщиха от фирма Оптиком – официален вносител за България на тракторите Landini и МcCormick.
 


Тази национална награда е учредена през 1901 г. от италианския крал Виктор Емануил III и се присъжда на личности с особено големи заслуги в селското стопанство, индустрията и търговията.

"За мен е голяма чест и съм много благодарен да получа тази награда, още повече, че тя утвърждава житейския ми път и работата, споделена с много хора, които с течение на годините са издигнали първо Landini и след това Agro Tractors до днешните равнища. Дългата и успешна дейност като тази може да се основава само на силна основа в индустрията, която е в състояние да се справи с променящите се времена и ситуации и основаваща се на простия принцип: правилните хора на правилното място, в точното време.

Друго огромно удовлетворение са предадените ценности и тази страст на новите поколения на семейството ми, както това са сторили моя баща и дядо преди мен.

По традиция нестабилен, секторът за производство на трактори вече е по-сигурен и активен, благодарение на икономиките на развиващите се страни. За разлика от тях на развитите пазари предизвикателството на глобализацията става все по-взискателно, което от своя страна също е стимулиращо.

Argo Tractors със своето ноу-хау, със способността си да трансформира идеи в продукти и услуги, с нейната гъвкавост, динамична перспектива, научни изследвания, иновации и умения за обучение, е готова да се възползва от всяка възможност. И ние възнамеряваме да направим това, като оставаме верни на принципа „Произведено в Италия”, т.е. чрез базиране и запазване на целия ни производствен процес в нашите производствени съоръжения в Италия".





Валерио Морра живее в Пиемонт, но е роден в Бра (Кунео). Той е твърде млад, когато след смъртта на баща си поема управлението на семейния бизнес заедно с брат си Пиеранджело и го превръща във водещ на пазара чрез придобиването на Landini, легендарния производител на трактори, през 1994 година. През 2001 г. групата придобива компанията за производство на трактори McCormick в Обединеното кралство и премества производството им в Италия.

Годишният производствен потенциал на Landini, McCormick и Valpadana, марки на ARGO Group, възлиза на около 24 000 трактора. Производствените процеси са организирани в четири производствени съоръжения, разположени в региона Емилия-Романя. Дистрибуторската мрежа включва повече от 170 дилъра в Италия, 8 клона и над 130 вносители, с общо 2500 дилъри и търговци в световен мащаб. С износ в размер на около 83% от производството, Argo Group изнася трактори до 98 различни държави и има 1650 служители. 5% от оборота отива за научни изследвания. Стопанската 2013 година за Argo Group носи печалби в размер на 480 млн. евро.

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!