Приемът на заявления за предоставяне на финансова помощ по мярка “Преструктуриране и конверсия на лозя” от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор 2014-2018 г. ще започне от 9 март 2015 г. По мярката се подпомагат дейности за преструктуриране и конверсия на лозови насаждения, както и за подобряване на техниките за управление на лозята.
 
Националната винарска програма ще се прилага като финансов инструмент в България в периода 2014-2018 г., като целта й е да повиши конкурентоспособността на българските гроздопроизводители. Финансирането е от Европейския фонд за гарантиране на земеделието (ЕФГЗ).
 
Бюджетът по мярка “Преструктуриране и конверсия на лозя” за втория прием на финансовата 2015 година е в размер на 20 368 434.42 лева, като ползвателите ще могат да кандидатстват и за авансово изплащане на финансовата помощ.
 
По програмата могат да кандидатстват собственици, арендатори или наематели на лозови насаждения, регистрирани като лозарско стопанство и получили Удостоверение за право на участие, издадено от Изпълнителната агенция по лозата и виното.
 
Нормативната база и заявленията за кандидатстване могат да бъдат намерени на официалната страница на ДФ „Земеделие“ – секция „Селскостопански пазарни механизми“, раздел “Вино“.
 
 
 
© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!