За почитателите на прецизното земеделие от Оптиком са подготвили специална кампания „Прецизното земеделие е достъпно“

 

В рамките на кампанията можете да купите сеялки Monosem с отложено плащане на лизинг за 24 месеца с 0% лихва и 4 равни вноски по 25%, а цените започват от 9 900 €

 

Тази година бе демонстрирана в работа първата за България 6-редова сеялка с електрическо задвижване на изсяващите секции. 

 

На всяка секция е монтиран електромотор с мощност 100 вата. Захранването на тези мотори се осигурява от генератор, монтиран на вентилатора на сеялката и задвижван от карданния вал на трактора. 

 

 
Стандартният датчик за скорост е заменен с радарен, а на секциите са монтирани фоточувствителни сензори, подаващи информация за процеса на сеитба. Новото електрическо задвижване не изисква поддръжка, а габаритните му размери са такива, че се запазват всички възможности за междуредови разстояния. 

 

От компютъра в кабината лесно и бързо се променят настройките за сеитбената норма (т.е разстоянието между семената в реда) и тъй като колелата на сеялката не задвижват трансмисията й, буксуването не е определящ фактор за прецизността. Чрез компютъра може също така да изключвате ръчно сеещи секции на сеялката, а ако е свързан с GPS модул, това става автоматично. 

 

Компютърната система е на базата на международния стандарт ISOBUS. Трактори, които не разполагат с такава система, Моносем предлага цялостно решение с ISOBUS конзолата Touch или Touch Mini, поддържащи протоколите UT и TC-SC. 

 

Системата за електрическо задвижване на сеещите секции на Monosem е технологично подобрение, пестящо време и увеличаващо производителността на агрегата трактор-сеялка, като същевременно предоставя удобство на оператора и гарантира прецизност

 

Сеещият апарат на Моносем, работещ на вакуумен принцип, е конструиран така че да може да сее всички видове семена – наред с популярните култури слънчоглед и царевица, а именно нашумелите от скоро нахут, соя, боб, памук и дори рапица. 

 

Това е непосилно за конкурентите – повечето от сеещите апарати на пазара работят добре със сравнително еднакви и едри семена, като царевица и соя, но имат големи проблеми с неправилните по форма семена като слънчоглед и нахут, или с дребни и леки семена като рапица, резене и др. Затова инвестирайки в сеялки Monosem фермерите знаят, че могат да засеят прецизно всичко!

 

 
За повишаване на скоростта на сеитбата машините могат да бъдат оборудвани със системата Monoshox – амортизатор, съчетан с усилени пружини, които държат секцията стабилно на терена при скорости над 12 км/ч, а за лошо обработени терени, прилагане на технологията No-Till или директни технологии, изискващи натиск над 250 кг, Моносем предлага тежките секции NX Monoshox, които могат да бъдат както с конвенционално, така и с електрическо задвижване.

 

Кампанията за продажби на лизинг на прецизни машини на изгодни цени е в сила и за пръскачки Kuhn и торачки SULKY до края на юни 2018 г. и ще привлече предвидливите посетители на БАТА АГРО 2018 или в търговската мрежа на Оптиком.

 

Телефони за контакт: 

 

Стара Загора: 0884 266 107; 0882 948 304

 

Хасково: 0887 779 170   

 

Пловдив: 0887 297 845  

 

Плевен/ Павликени: 0887 712 999   

 

Монтана: 0889 333 554     

 

Разград: 0889 414 196

 

Ямбол/ Карнобат: 0884 110 617   

 

Добрич: 0886 189 960; 0887 407 347