Първият регионален ловен събор Добруджа ще се проведе 15 октомври 2016 г.,  събота, на ловно-стрелковия комплекс в местността Кобаклъка, съобщи Добрич Онлайн. В събитието ще участват ловци и риболовци от 9 сдружения от 3 области - от Добрич, Балчик, Каварна, Шабла, Генерал Тошево, Тервел, Крушари, Вълчи дол и Силистра. Поканени са народните представители от областта, кметове на общини и други гости.
 
Домакин на събора е сдружение ЛРД - Добрич. Инициатор е Илия Михайлов - председател на Ловно-рибарско дружество - Добрич и член на Управителния съвет на Националното ловно-рибарско сдружение "Съюз на ловците и риболовците в България".
 
Началото на събора е в 10:30 часа, а в 12:00 часа ще бъде направена първа копка на ловен дом на добричкото сдружение. Към него ще бъде изградено и стрелбище за карабини. В новия ловен дом в местността Кобаклъка от ЛРД - Добрич вече са вложени над 50 000 лева - за придобиване на имота, за строителството ще са необходими още около 100 000 лева.
 
По време на събора ще се проведат и интересни състезания между сдруженията - теглене на въже, рязане на дърва.
 
Ще бъдат наградени и най-добрите индивидуално и отборно на състезанията, проведени през последния месец по лов на пъдпъдък край село Дропла, риболов на язовира в село Брестак, Вълчи дол, лов на фазан край село Айдемир, Силистра, ловна стрелба в дисциплината скийт край Добрич.