От 17 август до 23 септември е приемът на заявления за участие в „Училищен плод“ за учебната 2015/2016 г., съобщиха от Държавен фонд Земеделие. Схемата осигурява свежи плодове и зеленчуци за  детските градини и учениците до IV клас. С всяка изминала година  нараства броят на училищата, които участват в европейската схема. Очаква се броят на децата да доближи 480 000 през новата учебна година.
 
Предвиденият бюджет на „Училищен плод“ е увеличен до 14 милиона лева. В наредбата по схемата има ново изискване: плодовете и зеленчуците, които ще се раздават, с изключение на цитрусовите и бананите, да се набавят чрез местни покупки и/или от местните пазари. Целта е да бъдат стимулирани българските производители. До края на октомври ще бъдат публикувани и списъците с  одобрени доставчици.
 
Фонд „Земеделие“ администрира „Училищен плод” за шеста поредна година в България. Програмата работи за изграждането на трайни здравословни навици от най-ранна детска възраст. За целта тя предвижда и съпътстващи мерки, насочени към запознаване на децата със земеделието и с опазването на околната среда. 
 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!