Министърът на земеделието  Десислава Танева, зам.-министър Васил Грудев и изп. директор на ДФ “Земеделие” – Румен Порожанов лично ще коментират основните предизвикателства и новите моменти по предстоящата кампания по Директните плащания и Програма за развитие на селските райони /ПРСР/.
 
Това ще стане по време на Четвъртата Национална среща, организирана ежегодно от Асоциацията на земеделските производители в България /АЗПБ/ в  к.к. Златни пясъци от 10 до 12 февруари тази година.
 
Над 500 земеделски производители ще присъстват на форума, който вече четвърта година се утвърди като едно от най-мащабните събития в агросектора. Това, което прави събитието толкова актуално и посещавано, е установената вече традиция от най- високо експертно и политическо ниво да се представят новостите в усвояването на европейските и националните средства за земеделие, както и възможността да се дискутират и актуалните проблеми в ресора, коментираха председателят на АЗПБ Венцислав Върбанов и изп. директор Ивайло Тодоров. Това е един от малкото форуми, на които браншът като цяло може да „свери часовника си“ за текущите промени и тенденции, както по отношение на политиките в сектора, така и по отношение на нормативните уредби, коментираха домакините.
 
Тази година сред официалните гости се очакват и представители на останалите партньорски браншови организации и сериозно медийно присъствие.
 
Основният спонсор на събитието е Агрополихим АД- Девня, а партньори са представители на различни  финансови институции, консултанти в агробизнес сектора и 40 фирми водещи търговци и дистрибутори, работещи в бранша.
 
За първи път по време на форума, паралелно с дискусиите гостите ще могат да посетят и допълнително организираното изложение.
 
Над 20 компании, опериращи в земеделския сектор, ще представят продуктите и услугите си на специално обособени щандове.