В продължение на почти 70 години канадската компания MacDon е световен лидер в технологиите, иновациите и производството на висококачествено оборудване за прибиране на реколтата. Опитът на компанията се корени дълбоко в богатото прерийно наследство на Уинипег, Манитоба, Канада. 
 
 
Непрестанният стремеж към подобрение на MacDon се дължи на желанието, земеделските производители да бъдат максимално улеснени при прибирането на реколтата, това да се случва в кратки срокове, предвид метеорологичните особености, както и същевременно да повишат своята продуктивност. MacDon има световна репутация за отлично качество, наричат компанията още специалистът при прибиране на реколтата.
 
 
Портфолиото на компанията предлага лентови хедери, царевични адаптери, самоходни косачки и оборудване към тях. Тук накратко ще се запознаете с технологията на разделна жътва, при която съществена роля заема косачката MacDon, както и ползите за всяко едно стопанство.
 
При разделна жътва или жътва в два последователни етапа - окосявате зърнените и бобови култури формирайки откоси за сушене и дозряване на културата, и последващото овършаване със зърнокомбайн, това дава възможност:
 
- по-ранно прибиране на реколтата;
- значително да се намалят загубите от хедера на зърнокомбайна;
- крайна продукция с по-добро качество. 
 
Тази технология е удачна за приложение във всякакъв тип зърненожитни култури, но най-добър ефект има при жътва на рапица. Предвид малките зърна на културата, голяма част от загубите са още в началото, при първия контакт със зърноприбиращата машина.
 
Ето защо земеделските производители по света са намерили решението в разделната жътва
 
Окомплектовката на косачка с лентов хедер MacDon дава на производителите възможност да започнат по-рано жътвата и да съкратят жътвения прозорец. А като допълнителна мобилност и гъвкавост в периоди, когато валежите са повече, хедерът може да бъде агрегатиран към стандартен зърнокомбайн и продукцията да бъде прибрана по конвенционален метод. 
 
 
За фермерите, отглеждащи люцерна и търсещи максимална продуктивност с повече откоси, самоходната косачка MacDon е идеалното решение за намаляване на времето за  окосяване и прибиране. Основни фактори са косенето на люцерната,  в началото на периода на цъфтене и височината на косене от земята. 
 
 
Окомплектована самоходна косачка MacDon  с подходящ подбирач на производителя, дава сигурност на фермерите, че агротехническите операции ще бъдат изпълнени по перфектен начин и в подходящото за това време.
 
С тази кратка статия се опитваме да загатнем за преимуществата и ползите от машина, каквато е самоходната косачка на производителя MacDon.
 
За допълнителна информация посетете нашия сайт www.titanmachinery.bg или се свържете с техен представител