Фермерски пазар ще представи във Враца биопродукти на производители от цялата страна. Над 30 фермери от страната и региона вече са заявили участие в него.

Организатор на фермерски пазар: Производителите печелят от кризата

Асортиментът от екологично чисти продукти, които ще бъдат представени, включва свежи сезонни плодове, зеленчуци и подправки, пчелни, млечни и месни продукти, хлебни изделия и плодови сиропи.

„Обстановката в страната в последните месеци заради коронавируса е предизвикателство не само за хората, но и за бизнеса. Фермерският пазар е една антикризисна мярка, която ще позволи на местните търговци да представят собствено производство екологични продукти”, коментира кметът на Враца Калин Каменов.

Ще се предлагат и някои атрактивни био продукти, сред които – зелено сирене, пречистено планинско масло, екстракт от охлюви, крокмач, бабек, бахур, ракия от ягоди, специална селекция сиропи от боровинка, бъз и джинджифил.

„Провеждането на подобен тип пазар е възможност за българските производители да реализират своята продукция”, каза още кметът.

Затова идеята е той да се превърне в традиция. Събитието ще се проведе пред сградата на местната администрация на 4 и 5 юли. Заявки за участие са подадени от производители от града домакин, както и от Стара Загора, Брацигово, Ямбол, Пловдив и Монтана.