Вицепремиерът Томислав Дончев ще ръководи първото заседание на Централния епизоотичен съвет, което ще се проведе от 10:00 часа утре, 14 септември в сградата на Министерския съвет, стана ясно от съобщение на правителствената пресслужба.
 
 
Основните теми от дневния ред на заседанието са обстановката по отношение на болестта Африканска чума по свинете (АЧС) и болестта чума по дребните преживни животни на територията на България.
 
Освен вицепремиера Томислав Дончев, в заседанието ще участват четирима членове на кабинета - министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на вътрешните работи Валентин Радев и министърът на икономиката Емил Караниколов, както и изпълнителния директор на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) д-р Дамян Илиев.
 
През юли в разгара на кризата с чумата по овцете и козите в Странджа имаше критики към Агенцията по храните, че не е задействала чл. 127 от Закона за ветеринарномедицинската дейност именно за свикване на Централен епизоотичен съвет към Министерския съвет. Вместо това тогава се наложи премиерът Бойко Борисов да създаде национален оперативен щаб за ликвидиране на огнищата на заразата и на последиците от нея.
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!