Всеки един ден в  земеделието носи нови възможности, но и редица предизвикателства. До скоро да се грижите за стопанството си по начин, по който вие сами прецените, да избирате сами кога да започнете с обработките си и да наблюдавате как начинанията ви се увенчават с успех, беше почти непостижимо в селското стопанство. Но вече не е! 

Case IH AFS Connect ви дава свободата да действате спрямо собствения си избор. Именно тази технология от бъдещето представи Тайтън Машинъри България на изложението БАТА Агро 2022 в Стара Загора.

“Имаше период, в който сервизните специалисти трябваше да отидат до полето, за да видят какво се случва с дадена машина. А всички ние знаем колко е неприятно това особено по време на кампания. Добрата новина е, че това остава в миналото с нашата технология от бъдещето. 

AFS Connect дава много предимства, като едно от тях е, че при проблем, в много кратък период и дори намираща се на полето, е възможно машината да бъде диагностицирана и поправена дистанционно. Второто голямо предимство са интелигентните възможности за управление на стопанството. 

С ASF Connect ние наистина поставяме основите на бъдещето в земеделието. Някои фермери може би ще кажат, че е прекалено рано за тях, но истината е, че никога не е прекалено рано. Преди 10-15 години имахме затруднения да продаваме GPS системи, а днес всеки фермер вече използва високите технологии в стопанството си, защото разбра, че по този начин спестява пари. А всичко, което може да бъде спестено, се добавя към печалбата на самото стопанство”, каза Джордж Стенсън, мениджър продажби за Балканите в Case IH. 

С AFS Connect и добавената възможност за отдалечена свързаност, механизаторите получават повече ефективно време за работа. Добавените функции за дистанционен достъп дават възможност за отдалечено обслужване на машината, без необходимост от посещение на място. Актуализациите по софтуера също се правят дистанционно.

Освен това с AFS Connect можете прецизно да управлявате вашето стопанство, машинен парк и данни от своя смартфон, компютър или таблет без значение къде се намирате.

“Събирането, употребата и постоянното обновяване на информацията са важни условия, за да следите отблизо своя флот от машини. Много лесно това може да се случи, ако сте притежател на машина Case IH AFS Connect.

Единственото условие е да направите регистрация в портала, който обединява информацията от всичките тези машини - MyCaseIH. Порталът ви дава предимството постоянно да следите вашата техника. Можете да гледате какви операции извършват те във всеки един момент на полето. С приложение, което се свързва с портала, можете да имате цялата тази информация и на своя телефон.

По този начин можете да оптимизирате работата в своето стопанство, да намалите технологичните разходи, получавате и постоянна поддръжка от своя дилър - ТМБ и Case IH. Машините ви са в отлична работна форма. А технологичното предимство, което ви дава едно такова високоефективно информационно решение, е гарантирано”, посочи от своя страна Иван Михайлов, мениджър системи за прецизно земеделие в Тайтън Машинъри България.

На щанда си Тайтън Машинъри представи трактора CASE IH Magnum 340 AFS. Серията разполага с общо 8 модела, които се предлагат с трансмисия CVXDrive или PowerDrive в колесни и верижни Rowtrac версии. Всичко това дава максимална гъвкавост за вашето стопанство. 

Земеделците могат да избират измежду различни модели и серии трактори, спрямо своите конкретни нужди. Други модели трактори, които притежават технологията AFS Connect, са сериите Case IH Quadtrac и Case IH Steiger.

На щанда си компанията представи и решения за предстоящата жътвена кампания.

“За пореден път гоним една и съща концепция заедно с нашите производители и представяме машини, които са високопроизводителни. В крайна сметка дават на нашите клиенти увереността, че целогодишната им работа ще бъде правилно завършена с най-лесно, най-добре прибраната реколта, която да е с най-високо качество”, обясни Емил Георгиев, продуктов мениджър в Тайтън Машинъри България.

Тайтън Машинъри показа комбайн от серията Axial Flow 250, която включва най-новата автоматизирана технология - AFS Harvset Command. Тази технология освобождава оператора от нагласянето на машината към променящите се условия на жътва по време на дългите часове на работа.

“Един от флагманите на марката е комбайнът Axial Flow 8250, заедно с хедер MacDon. Идеята е комбинацията да даде максимална производителност на нашите клиенти. Хедерът, с който сме агрегатирали комбайна, е специално избран, за да може да захранва правилно машината и съответно да даде максимална производителност по време на жътва. В крайна сметка резултата, който търсим и ние, и всички останали, е само един - максимална продуктивност и най-добре свършена работа”, отбеляза Георгиев.

Повече информация за машините с марка Case IH можете да получите от Тайтън Машинъри България на *4040 и на www.titanmachinery.bg