Прилагането на растителна защита в земеделските стопанства вече ще е по-ефективно, по-икономично и по-безопасно за земеделските стопани с новата генерация дюзи за пръскачки IDTA на немския производител Lechler. Дюзите бяха отличени със сребърен медал за иновации на световното изложение за селскостопанска техника Агритехника 2015, което се порведе в Хановер. 
 
„Представяме изцяло нова генерация дюзи IDTA. Това са въздушни инжекторни асиметрични двойно-пръскащи дюзи. Дюзите показват отлични резултати при работа във ветровито време, като така водят до икономия на препарат. Дюзите IDTA са подходящо решение за големите земеделски стопанства и за арендаторите. Очакваме те да бъдат добре приети от по-големите зърнопроизводители в България.“, каза пред Трактор.БГ Винфред Вигман, експорт мениджър на Lechler Източна Европа. 

 
Обемът на разпръскване на препарата в дюзата е разпределен 60% в предната част и 40% в задната. Това дава оптимално напречно разпределение, дори и разстоянието до културата да варира заради склонове, неравности или движение на щангите.
 
Размерът на капчиците в предната част на дюзата е малко по-малък, отколкото в задната част. Броят на капките в струята се увеличава при необходимост и така се гарантира оптимизирано покритие на площта.

 
Безопасността на оператора при работа с новите дюзи IDTA също е във фокуса на Lechler. Новият дизайн на дюзата и капачката позволява ръчно преместване, без да се използват инструменти и дори при положение, че операторът носи предпазните си ръкавици. Така той е напълно защитен докато чисти дюзите.
 
Дюзите ще бъдат налични в размери от 02 до 08.
 
Новите дюзи за пръскачки на Lechler ще се предлагат на българския пазар от официалния вносител на марката Универсал НВГ: „В лицето на Универсал НВГ имам много силен партньор в България. Тяхното голямо предимство е, че са много близо до земеделската практика. Партньорството ни започна преди 4 години и продължават да се развива в положителна посока. И в този смисъл съм напълно убеден, че новият ни продукт – дюзите IDTA ще се наложат многодобре и на българския пазар благодарение на Универсал НВГ.“, посочи Винфред Вигман.

 
Допълнителна информация за пълното портфолио дюзи за пръскачки Lechler можете да получите от официалния импортьор за България Универсал НВГ – Долна Оряховица:
 
Мобилен: 0887227460; 0886834233
 
 
© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!