На първото пролетно изложение БАТА АГРО Рапид КБ ООД представи иновативни решения са технологично оборудване на земеделските стопанства. На щанда на фирмата българските фермери успяха да се запознаят с пълната гама машини за  почвообработка, сеитба и растителна защита на немския лидер в областта AMAZONE.

 

Акцент по време на изложението бе новата самоходна пръскачка AMAZONE Pantera 4502, която се отличава с изключително много високотехнологични инженерингови решения и е една от най-продуктивните самоходни пръскачки на българския пазар в момента.

 

Характерно за новия модел Pantera 4502е, че самоходната пръскачка е с регулируема височина и просветът й е увеличен до 1.70 см. Новият модел отговаря на последните европейски еко норми, като е оборудван с двигател Tier 4-  по-мощен двигател с филтър за твърди частици.

 

 

„Новата Pantera 4502 модела се отличава с много леко собствено тегло - 9 тона. Резервоара за вода е 4800 литра или пълна става 15 тона самата пръскачка. Това спомага за много нисък разход на гориво и отлични качества на сцепление, проходимост на машината. Това е отличителна черта за Pantera.“, разясниха от Рапид.КБ пред екипа на Фермер.БГ

 

 

Самоходната пръскачка AMAZONE Pantera 4502 е с типичния за немския бранд патент и е с хидропневматично окачване на задвижването, което компенсира всяко колебание, получено от неравностите на терена. Това гарантира изключителна стабилност на резервоара, щангите и  шасито на горната част на пръскачката. Колкото и да е неравен терена, пръскачката остава в хоризонтално положение, което от своя страна гарантира оптимални резултати при пръскането.

 

 

„Вибрациите от почвата не се предават на щангите, а за една пръскачка това е най-важното - да не се клатят щангите при пръскане, а от там да няма и непокрити места и да се избегне предозиране на препарата.“, подчертаха от Рапид КБ.

 

Самоходната пръскачка AMAZONEима опция за регулиране на просвета, който може да бъде спуснат от 1.70м. до 1.20 м. Колеята се регулира изцяло без степенно от компютъра по време на движение от 1.80 см. до 2.40 см. Това прави пръскачката изключително подходяща както за пръскане на редови култури, така и при слети култури, независимо от условията на  терена.

 

На въпрос на Фермер.БГ  - Какво отличава AMAZONE Pantera 4502от останалите самоходни пръскачки на пазара, от Рапид БГ поясниха:

 

„Отличаващото от другите предлагани самоходни пръскачки е задвижването на четирите колелета. Това задвижване се осъществява през едни двустъпални крайни предавки, като предавателното отношение е 20 към 1 или с други думи много малка мощност се изисква за задвижване на самата пръскачка и затова самата машина при управление има Eco режим и нормалния, който е вече при високи натоварвания Power режим.


 

Новата самоходна пръскачка Pantera също така е с изключително комфортна кабина, която е заимствана от комбайните на Claas и по-специално от серията Lexion, като  е с най-високото ниво на оборудване.

 

Една от големите екстри на самоходната пръскачка е възможността да бъде оборудвана с LED осветление на щангите. Това е индивидуално осветление на всяка една дюза и така особено нощно време, когато трябва да се пръска, се вижда идеално щангата. Самата щанга е оборудвана с Distance control-  технология,която поддържа щангите винаги хоризонтално над посева, като работната височина може да бъде от 50 см.

 

Новата самоходна пръскачка AMAZONE Pantera 4502 ще се предлага със системата Amazone AM Select,при която фермерът ще има възможност да изключва всяка една дюза по отделно, не на секции. При тази система може да се постигнат много високи работни скорости и много високи норми на пръскане, т.к. пръскачката автоматично превключва и може да пръска с 2-3 до 4 дюзи едновременно.

 

Подробна информация за всички продукти на AMAZONE можете да получите от официалния вносител за България:

 

Рапид КБ ООД

тел.: (02)400 80 10

www.claas.bg

[email protected]


 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!