Скорошно видео в социалните мрежи привлече погледа на хиляди към един от най-скъпите плодове на планетата - японските пъпеши Юбари. Млада потребителка на TikTok публикува видео, в което сподели какъв е вкусът на плода. Макар той да е отгледан в Мадрид, истината е, че произходът му е японски и „само 150 фермери имат право да го отглеждат“, отбелязва тя, съобщава HuffingtonPost. 

Style - сорт черни дини без семки

Преди да опита от сладостта на японския пъпеш, младата жена уточнява, че веднъж годишно се организира търг, на който цената на плод Юбари с перфектните пропорции достига до 40 000 евро. 

Вкусен ли е пъпешът Юбари и струва ли си цената от 350 евро? 

За @beaggil цената на пъпеша е безобразно висока. Споменавайки, че технологията изисква от едно дърво да бъде произведен един плод, а другите да бъдат неглижирани, много нейни потребители реагираха остро. Скандално е да не знаеш, че пъпешите не растат по дърветата. 

Колкото до вкуса на Юбари от Мадрид, той е сладък, но “не спира да бъде пъпеш”, казва младата жена. Тя не би дала втори път толкова пари за него, независимо колко е хвален по света. 

 


ВИЖТЕ ОЩЕ:

Сортът Юбари: 20 000 долара за два пъпеша

Как фермери припечелват пари в YouTube

Юбари - как японците отглеждат един от най-скъпите сортове пъпеши