Днес всички земеделски производители са изправени пред едни и същи предизвикателства: намаляване на разходите, максимизиране на добивите и минимизиране на уплътняването на почвата. Въпреки това използването на по-мощни и тежки машини причинява точно тези проблеми, от които те се опитват да избягат.

MICHELIN Ultraflex е революционно решение на това двойно предизвикателство да се поддържа развитието на селскостопанската техника с цел повишаване на производителността, докато в същото време се опазва един от най-важните ресурси, а именно: почвата.

Гумите на MICHELIN “Ultraflex” работят при много ниско налягане, което води до намаляване на разхода на гориво, по-добра теглителна сила и изключително съпротивление. Освен това ниската степен на уплътняване на почвата допринася за повишаването на производителността.

Технологията “Ultraflex” позволява на гумите да понасят същото натоварване при по-ниско налягане в сравнение със стандартната радиална технология. Външната странна на гумата е едновременно здрава и гъвкава. Това води до по-широк отпечатък и по-добър контакт с почвата.  

Когато говорят за предимствата от използването на гумите на MICHELIN “Ultraflex”, земеделските производители поставят на първо място 15% по-ниския разход на гориво, по-малкото уплътняване на почвата, увеличените с до 4% добиви и по-дългия експлоатационен живот на машината, заедно с професионализма на екипа на Michelin.

Земеделско стопанство “Емилиана Уест Ром” обработват над 120 000 декара земя в Румъния и разполагат с технологичен парк от над 60 машини. 
 Стопанство от такъв калибър се нуждае от най-добрите машини, оборудвани с гуми от най-високо качество.
“Нашите партньори играят много важна роля, тъй като ние винаги работим с хора и компании, които предлагат най-високо качество”, категорични са от Емилиана Уест Ром.

В стопанството използват гумите на Michelin както за най-мощните си трактори и комбайните, така и за леките коли. 
„При използването на гумите на MICHELIN “Ultraflex” забелязахме по-малко уплътняване на почвата, по-дълъг живот на гумите и намален разход на гориво с 10-12%”, заяви Митрич Разван, инженер агроном в Емилиана Уест Румъния. 

Вижте мненията на още земеделски производители и разберете, какви са техните наблюдения от използването на гумите на MICHELIN “Ultraflex” .