Повишава се интересът за инвестиции в земеделските стопанства в Северозападна България, отчете заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев по време на среща във Враца по повод  проблемите в селското стопанство в най-бедния регион у нас. 
 
Активността се обяснява от факта, че все още има възможност за инвестиране в свободни стопански постройки, окрупняване на земеделски земи, както и от допълнителното точково бонунсиране на проектите по ПРСР 2014-2020, които ще се изпълняват в областите Видин, Монтана и Враца.
 
Интересът е отчетен след приключването на приема на проекти за земеделска техника по мярката за инвестиции в земеделските стопанства по Програмата за развитие на селските райони, посочи Грудев: Само за настоящия прием, ние имаме подадени за областите Видин, Монтана и Враца 240 заявления на обща проектна стойност 121 млн. евро. Общият обем на подадени заявления от цялата област за целия 7-годишен период се равнява на получените пари само за тези няколко седмици от отварянето на програмата.

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!