На 5 декември 2024 г. в хотел "Експо" ще се проведе конференция под надслов "Регенеративно земеделие за плодородни почви, продоволствена сигурност и качествена храна". Събитието събира фермери, учени и бизнес лидери с обща визия за устойчиво управление на почвите и развитието на земеделието в България.
⏳ Не пропускайте шанса си – регистрирайте се днес: https://forms.gle/wZZk2XHH9HBMhNYUA
Организирана от Асоциация на Българските Но-Тилъри с медийно партньорство на Агри.БГ, конференцията ще бъде платформа за обмен на опит и добри практики в регенеративното земеделие – ключов подход за устойчиво използване на природните ресурси и развитие на агросектора.
📌 Защо да участвате?
- Научете как регенеративните практики повишават плодородието на почвите, намаляват химическите обработки и допринасят за здравословна храна.
- Включете се в глобалната мисия за справяне с климатичните промени и продоволствената несигурност.
📋 Програма
Регистрация и кафе
Ще има ли почва и за нашите деца?
Лектор: Александър Китев, председател на АБНТ
Митове и реалности за регенеративното земеделие
Лектор: Петя Иванова, експерт по почвено здраве
EARA - Европейски алианс за регенеративно земеделие
Лектор: Саймън Крамер
Пауза: Кетъринг и нетуъркинг
Панел: Фермерите, които се погрижиха за почвата и бизнеса си
Регенеративни агрономи – мисията е възможна
Лектор: Лесотехнически университет
Панел: Регенеративна храна – ползите за почвата са ползи за хората
Участници: Любомир Ноков (Хармоника), Виктор Пенев (Edamam), Тома Стайков (АБНТ)
🛠️ EIT Food – иновации в действие!
EIT Food е специализираният отдел по въпросите за храната на Европейския Институт за Иновации и Технологии (European Institute of Innovation & Technology – EIT). Европейският Съюз е съосновател на EIT Food. Подкрепени от ЕС, EIT Food ръководи най-голямата и най-динамична общност за иновации в храните в света.
Бъдете част от промяната! ✨
0 КОМЕНТАРА