Предвид студената и изключително дъждовна пролет, житните и маслодайните култури в цялата страна попаднаха в неблагоприятни условия на преовлажняване, което неминуемо ги стресира и стопира нормалното им развитие. Италианската компания Валагро – лидер в производството на листни торове и биостимуланти, има точното решение, с което да третирате вашите култури, за да преодолеят стреса и да се върнат в състояние на нормална вегетация.

 

Силен старт на пролетната кампания с продуктите на Булагро

 

Мегафол е уникален биостимулатор с изцяло растителен произход, съставен от комплекс от аминокиселини, витамини и други фактори на растежа. Произвежда се  по патентованата технология на Валагро GEA POWER, която превръща активните съставки във висококачествени хранителни решения. Валагро използва щадящ метод на екстракция при производството на Мегафол, за да запази активните компоненти, като протеини, аминокиселини, витамини, бетаини и фактори на растежа. Мегафол се прилага листно и всяка съставка е създадена, за да подпомогне растението.

 

 

Аминокиселините и протеините засилват метаболизма в растението и подобряват фотосинтетичната активност, бетаините увеличават резистентността на абиотичен стрес, витамините и факторите на растежа подобряват метаболитните функции, растежа и вегетативното развитие на растенията. Прилагането на Мегафол предпазва от стрес и помага за възстановяването на растението след стресово събитие, като активира растежа и подобрява транспорта и абсорбцията на хранителни вещества. И не само това! В над 300 опита по целия свят, използването на Мегафол доказано е увеличило добива с 15%, а това води и до по-големи приходи.

 

Тайната се крие в уникалния състав на Мегафол - над 400 натурални хранителни вещества, всяко от които растенията могат да избират кога и как да използват, в зависимост от това какво им е нужно. Това води до широка ефективна сфера на приложение. Мегафол може да се използва за намаляване влиянието на специфични стресове (напр. измръзване, задушаване на корена, плевели, градушки, засушаване, преовлажняване) и помага на растенията бързо и ефективно да преодолеят задържането в растежа си. Използването на Мегафол след стрес събитие провокира гените да помогнат за възстановяване на растението.

 

 

Използван редовно, Мегафол осигурява балансиран и продуктивен растеж на културите и подобрява абсорбцията на торове и други активни съставки, които са полезни за растението. Препоръчителната доза на приложение (листно) е 200 - 250 мл/дка при стресови състояния. Може да се правят повторни приложения според нуждата. Продължителността на ефектите е 14 - 21 дни, в зависимост от условията на растеж. В крайна сметка растението метаболизира продукта и реагира на своята среда (компенсаторен растеж), след като продуктът е бил усвоен. Следователно, повторни приложения на всеки 10 до 20 дни може да са желателни, ако стресовите състояния продължават или за допълнително интензифициране на производството.

 

Мегафол е основен продукт, включен в агротехниката на културите. Със своите 30 години опит и резултати, днес Мегафол се използва в 60 страни по целия свят.

 

Приложете Мегафол в доза 200-250 мл/дка, за да запазите потенциала за добив на вашите култури и дори да го увеличите с до 15%!

 

Пълна информация за продукта можете да получите от официалния представител на Valagro за България:

Булагро АД

тел. 042 / 600 171 ; 0888 00 40 60

e-mail: [email protected]

www.bulagro.bg