Нов уебсайт, дело на гръцкото правителство, в който производители, търговци и потребители могат да се срещнат, вече работи, пише EllinikiGeogria.

Работа в чужбина: За какво трябва да се внимава?

Въпреки че е твърде рано да се оценяват резултатите от усилията на тамошното Министерство на земеделието за насърчаване на развитието на селскостопанския сектор, едно е сигурно - те трябва да продължат да се полагат и да вървят ръка за ръка със системен надзор, за да се спечели доверието на заинтересованите.

Платформата, освен че подпомага осъществяването на контакти между производители, търговци и крайни потребители, съдържа важна категория – предлагане на работа.

Земеделските производители, селскостопанските предприятия и кооперациите ще публикуват на сайта настоящите и бъдещи потребности от работна ръка, като ще предоставят и информация за сключване на трудови договори.

Очаква се сайтът greekfarms.gov.gr да помогне много в търсенето на работа в земеделския сектор. Той е доказателство, че южната ни съседка в пълна сила се опитва да превърне предизвикателствата на пандемията във възможности за развитие на сектора.

 

 

ВИЖТЕ ОЩЕ

Земеделието след COVID-19: Уедряване на фермите и автоматизация

Глад за чуждестранни сезонни работници във френските стопанства

6 000 сезонни работници от чужбина се записаха на борсата у нас