Селскостопански "шпионаж": китайци се опитаха да копират японски бикове
По думите на министъра инспекторите са установили само няколко грешки от административен характер – например при попълването на дневниците с анализи преди и след клането.
Шефът на аграрното ведомство отбеляза още, че говеждото месо е било проверено за салмонела и листерии.
Това са болести, с които говеждото месо рядко е заразено, но чехите твърдят, че са ги открили в полското месо. Ние проверихме 407 партии с говеждо месо и никъде не открихме такива бактерии, подчерта Кшиштоф Ардановский.
Министърът заяви още, че производството на полско говеждо месо се развива и този сектор трябва да стане „най-привлекателния в света“. Той обърна внимание на факта, че Полша изнася много месо, поради което в страната вече се води специализирана система за маркиране на продукцията.
0 КОМЕНТАРА