Полските профсъюзи започват серия от протестни акции с цел да привлекат вниманието на правителството върху ситуацията в селскостопанския отрасъл на страната.
 
Основното искане на протестиращите е изплащането на компенсации за загубата на продукция заради глигани, а също и загубите, свързани с развъждането на животни. „Искаме преди всичко премиерът да ни разкрие източника на 100-те милиона евро за Украйна, във време, когато страната не разполага със 7 милиона злоти (около 2 млн. долара) за компенсации за производителите на царевица и картофи, които понесоха загуби заради глигани“, отбеляза ръководителят на профсъюза на селскостопанските производители и добави: „Ще блокираме пътищата в Мазовското войводство, а след това ще правим това циклично, на всеки два дни в различни воеводства“, каза той и подчерта, че производителите са съгласни единствено на преговори в кабинета на премиера Ева Копач. Представителите на аграрния сектор предупреждават, че ако правителството не удовлетвори исканията им, следващата стъпка ще е да „парализират Варшава“.

В рамките на първата фаза от стачката, започваща в 10 часа сутринта местно време (11 ч. българско време), производителите ще блокират автомагистрала А2 в Мазовското войводство в участъка между градовете Селдце и Тереспол, предаде ТАСС, цитирани от Фокус.
 
 
© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!