Полски компании имат интерес да инвестират в производството на млечни продукти в България. Това стана ясно по време на срещата на заместник-министъра на икономиката Александър Манолев с Аркадиуш Кренжел, председател на надзорния борд на “Impexmеtal SA”, част от една от най-големите полски финансови групи - „Boryszew“. Тя осигурява работа на над 11 500 работника и оперира на четири континента.

Повишава се броят на животните, отглеждани по биологичен начин

Заместник-министър Манолев разговаря с представители на „Lactalis“ – една от най-големите фирми в Европа в производството и търговията с млечни продукти. Те посочиха, че отдавна проучват българския пазар и имат конкретен интерес за стъпване на него.

Александър Манолев представи възможностите за инвестиции и акцентира на облекченията за големи инвеститори, които страната ни предлага.

Заместник-министър Манолев е на посещение в полската столица Варшава за участие в срещата на министрите на икономиката и министрите, отговарящи за кохезионната политика на страните от Вишеградската група (В4), Словения, Румъния, България и Хърватия. По време на визитата му е предвидена среща и със заместник-министъра на развитието на Полша Йержи Квиечински.