Тайтън Машинъри България представи на есенното изложение БАТА АГРО в Стара Загора поливните системи Casella, които се очертават като хит сред фермерите при все по-нарастваща необходимост от допълнително поливане на замеделските култури и възможност за финансова подкрепа по мярка 4.1 от ПРСР за хидромелиорации. 
 
Casella предлага богата гама от напоителни системи за малки, средни и много големи стопанства.  Моделите са оборудвани с гъвкави тръби с диаметър от 82 до 150 мм и дължина от 260 до 740 м, оборудвани са със самостоятелен двигател и хидравлична система, както и е на разположение голям брой допълнително оборудване, за постигане на ефективно и лесно поливане с нисък разход на енергия.


 
Франческо Касела, президент на Casella Macchine Agricole разказа пред Фермер.БГ: „Ние сме семейна компания, при нас работят около 100 души. Mиналата година компанията ни навърши 60 години. Нашето производство включва – Напоителни системи, дизелови агрегати и подземни тръбни линии. Напоителните ни системи имат едно специално качество, което ни отличава от останалите производители: Независим отделен двигател за навиване на тръбата. Ние произвеждаме напоителни системи с дължини до 750 м и диаметър на тръбата до 180 мм – това е най-голямата напоителна система в света.“
 
Самостоятелният двигател предотвратява евентуалните загуби на налягане на водата при завиване на тръбата и задвижва хидравличната система. Тази характеристика дава възможност  за напояване на всяко място, ситуация, поле, терен...
 
„Всеки път ние конструираме системи, съобразно индивидуалните проекти, обмисляйки дебита на водния поток, съобразявайки  се с посоката на сеитба, вида култура, която ще се полива. Съоръженията се произвеждат от висококачествени материали, но независимо от това, всичките ни машини преди да напуснат завода внимателно се тестват. Нашите напоителни съоръжения могат да поливат многообразни култури: царевица, тютюн, захарно цвекло, домати, люцерна, пшеница, рапица, картофи, бобови култури и соя. Подходящи са за напояване на много култури, защото скоростта на завиване на тръбата може да се променя от оператора. Времето, когато трябва да се напоява е много кратко и без него – няма добър добив. С помощта на нашите системи може да се тори с органични или течни изкуствени торове, което ги прави приложими при биогаз станциите и животновъдни ферми“, подчерта още президентът на Casella.  
 
По думите на Франческо Касела, клиентите на компанията са фермери, които разполагат с най-малко 100 дка до над 10 000, 20 000 дка. Според количеството декари, които трябва да бъдат напоявани ние избираме система, която е най-подходяща за дадено стопанство. Например, стопанството, състоящо се от 100-150 дка трябва да се полива със система с диамтър 100-110 мм, докато 500 дка със система с диаметър поне 125-140 мм. Специалистите на нашите дилъри, в частност Тайтън Машинъри България, минават специални обучителни курсове и по този начин разполагат с необходимите знания и умения за да бъде подбрана правилната  и подходящата напоителна система. 
 
Има две основни причини, които обясняват защо напояването е толкова важно днес: първата е глобалното затопляне и високите температури, съпроводени с липса на валежи през летния период, а втората причина са изискванията на ЕС, свързани с диверсификацията на отглежданите култури в едно стопанство. Ако например в едно стопанство досега е била отглеждана култура, която не е изисквала допълнително напояване, то вече е необходимост да се отглежда друга култура, която пък ще изисква напояване. Поради този факт, всяко едно земеделско стопанство в Европа трябва да разполага с поне една напоителна система.  
 
Повече информация за системите за напояване  на Тайтън Машинъри България можете да получите в регионалните представителства в страната и на националния телефон: 0700 135 04
 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!